Prompt Engineering wshop – dny AI v Opavě

Image-1-prompting

Prompt Engineering

SEP 2024 v MSK


Termín: úterý 22. října 2024, 13-15h, vstup volný, dny AI v Moravskoslezském kraji

Lokalita: učebna H3, Slezské University FPF na Hradecké 17 v Opavě.

Registrace: zde na MS forms

Formát: osobní účast, jazyk přednášejícího čeština, parametrizace SW v angličtině


Agenda:

13:00 – 13:45      Prompt Engineering & Generování textů, Ing. Richard A. Novak, Ph.D., Founder Omnicrane & Data scientist VŠE/FIS Praha

  • Příspěvek je úvodem do velkých jazykových modelů (LLM) uvede jejich schopnosti a omezení, včetně konceptů vstupních/výstupních tokenů a kontextového okna. Diskutuje, jak LLM generují různé artefakty, jako jsou texty, obrázky, kódy a videa, a vysvětluje klíčové aspekty, jako jsou parametry API, ceny a kompromis mezi výkonem a velikostí modelů.
  • Uvedeme typické příklady použití zahrnující úlohy, jako je odpovídání na otázky, překlad, analýza sentimentu, sumarizace, generování kódu, analýza dat, reakce chatbotů a klasifikace. Zahrne experimenty s různými modifikátory, styly, perspektivami, autory nebo formátováním, přechod od zero-shot k few-shot inference a využití dat pomocí metod jako je retrieval-augmented generation (RAG). Uvede, jak je důležitá iterativní úprava a ladění výsledků, stejně jako pochopení, jak měřit výkon promptů.

13:45 – 14:15     Generování  Images & napojení automatizace LLM-to-wflows , (Ing. Jiří Korčák, Omnicrane)

  • Příspěvek se zaměří na využití jazykových modelů k automatizaci pracovních postupů a tvorbě vizuálního obsahu s pomocí nástrojů jako ChatGPT, MS Copilot, Make a Power Automate. Účastníci se dozvědí, jak pomocí LLM modelů vytvářet a integrovat dynamický obsah do automatizačních platforem, vedoucí k optimalizaci a zjednodušení opakujících se úkolů v rámci moderních workflow.

14:15 – 14:45     Generování  videa, Kamil Matula, Ústav Informatiky Slezské university Opava

  • Příspěvek se zaměří na moderní nástroje pro tvorbu videí pomocí umělé inteligence. Využitím aplikací jako Synthesia Studio, ChatGPT, MS Copilot a MidJourney. Účastníci se dozvědí, jak efektivně využít tyto nástroje pro automatizaci tvorby scénářů, vizuálního obsahu a produkci videí.

14:45 – 15:00     Diskuse s účastníky

 

Popis akce:

Formou živých ukázek více Prompt Engineers s odlišnými zkušenostmi online předvést před účastníky formou iterativní a inkrementální práce s LLM ukázat účastníkům co je možné při práci s LLM získat. Inspirovat představivost, dovednosti a podnítit diskusi účastníků na místě.

Akci pořádá Slezská univerzita Opava a Prague Data Ethics Lab, FIS/KSA na VŠE Praha.

 

Za přípravný tým: Dr. Anna Novotná & Dr. Kamil Matula & Dr. Richard A. Novák